Frush on muutakin kuin puheenvuoroja

Paperin valmistus tekstiilijätteestä – Painovoima Ry:n työpaja

Käsintehdyn paperin valmistus on ikivanha menetelmä, jossa voidaan hyödyntää kierrätysmateriaaleja, kuten puuvilla- ja pellavalumppua, tai esimerkiksi niittojen yhteydessä kerättyä järvikaislaa. Maailman ensimmäiset paperit valmistettiin papyryskaislasta muinaisessa Egyptissä ja Kiinassa. Käsintehty paperi antaa mahdollisuuksia monipuolisiin materiaalikokeiluihin mm. kuvataiteilijoille ja käsityöläisille. Käsityönä toteutettu paperi mahdollistaa nopeita, edullisia kokeita erilaisista kuiduista ja edelleen pilottituotteiden valmistuksen.

Paja toteutetaan Kehräämön tiloissa komannessa kerroksessa. Poikkea pajalle oman aikataulusi mukaan!

Bussikierros Envitech-alueella

Envitech Network esittelee Forssan kiertotalouden teollisen yhteistyön alueen toimijoiden kertomana, katso ohjelmasta ”Envitech Network”. Esitysten jälkeen alueeseen on mahdollista tutustua tunnin kestävällä opastetulla bussikierroksella. Kierrokselle osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittaudu >>

Forza Crash – ainutlaatuinen tilaisuus yrityksille ja opiskelijoille luoda verkostoja

Frushin yhteydessä 18. ja 19.9. järjestettävä verkostoitumistapahtuma tuo yhteen opiskelijat ja yritysten edustajat. ”Forzan ja Frushin tavoitteena on luoda synergiaa opiskelijoiden, oppilaitosten ja yritysten välille. Frush on hieno mahdollisuus lanseerata uusi oppilaiden ja yritysten verkostoitumistapahtuma”, yhteisömanageri Heidi Loukiainen hehkuttaa.

Miksi Forza Crash? Opiskelijoiden opintojen aikaiset yrityskontaktit ovat opiskelijan tulevaisuuden työllistymiselle ensiarvoisen tärkeitä. Kontaktien kautta luodaan laajempia verkostoja, joiden kautta työllistyminen valmistumisen jälkeen omalle alalle ja omien kiinnostuksen kohteiden pariin on todennäköisempää.

Forza Crash järjestetään Forzan co-workingtilassa tapahtuman molempina päivinä. Crash luo puitteet ohjatulle verkostoitumiselle. Opiskelijat esittäytyvät yrityksille ryhminä, joista yrityksen edustaja voi valita heidän tarpeitaan vastaavat ryhmät ja tutustua näihin opiskelijoihin paremmin. ”Ryhmäkeskustelu rentouttaa opiskelijalle muutoin jännittävää tilannetta ja yritykset näkevät myös sen, miten opiskelija toimii ryhmässä ja mikä on hänelle tyypillinen rooli tällaisessa tilanteessa”, Heidi hahmottelee ryhmätyöskentelyn etuja verkostoitumistapahtumassa. ”Mikäli matcheja syntyy, löytyy myös hiljaisia tiloja, joissa keskusteluja voidaan jatkaa henkilökohtaisina”, Heidi lupaa.

Niin opiskelijat kuin yritykset voivat ilmoittautua Forza Crashiin ennakkoon tästä.

Tarkentavia kysymyksiä Yrityskiihdyttämö Forzasta tai Forza Crash -tilaisuudesta voi osoittaa yhteisömanageri Heidi Loukiaisella p. 050 5503211 tai heidi.loukiainen(a)forssa.fi.