Miten teini pääsee treeneihin ilman omaa autoa?

Tiedote 30.8.2018

FRUSHACK ANTAA MAHDOLLISUUDEN LUOVILLE KESTÄVILLE IDEOILLE

Miten moottoriajoneuvot saadaan pois kevyenliikenteenväyliltä? Mikä olisi ratkaisu kulkemiseen pienessä kaupungissa, jossa joukkoliikenne on rajallista? Voisiko joukkoistamisella osallistaa yhä enemmän kaupunkilaisia ympäristön viihtyisyyden ylläpitoon? Entä mitä uusia näkökulmia voisi olla ekoteollisuuspuiston markkinoinnissa?

Näitä Forssan kaupungin esittämiä kysymyksiä ratkaistaan FRUSH kiertotalouden kasvuyritys- ja startup -tapahtuman Frushack-työpajassa. Frushack toteuttaa hackaton-menetelmää, jossa joukko ihmisiä kokoontuu järjestetysti työstämään ratkaisuja annettuihin haasteisiin.

– Meillä on isot odotukset Frushackille. Meillä on nyt tilaisuus saada hyviä ideoita ja toteuttamiskelpoisia ratkaisuja ennakkoluulottomilta nuorilta ja muilta innovatiivisilta osallistujilta. Uskon ja toivon, että työpajassa nousevat ajatukset poikkeavat mahdollisimman paljon meidän viisikymppisen virkamiesjoukon urautuneesta ajatuksenjuoksusta, toteaa Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi.

Kaikille avoin hacktaton-tyylinen haasteiden ratkominen on Forssan kaupungille uutta, idea työpajoista tuli Hamkista. Osa Frushackin haasteista on Forssan kaupungin ikuisuusongelmia, kuten mopojen laiton liikkuminen kevyenliikenteenväylillä, osa on uusia kiertotalouden mahdollisuuksia kasvattaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä.

– Idea on todella mahtava. Me kaipaamme rohkeita ja innovatiivisia ratkaisuja ja nyt meillä on mahdollisuus saada rajoittamattomia ideoita ja ajatuksia. Meillä on myös mukavan kokoinen pieni kaupunki, jossa on helppo myös toteuttaa ja kokeilla saatuja ideoita, jatkaa Forssan kaupungin valtuuston puheenjohtaja Mika Penttilä.

 

FRUSH KIIHDYTTÄÄ KIERTOTALOUTTA

 

FRUSH kokoaa yhteen kiertotaloutta toteuttavia yrityksiä ja toimintamalleja ympäri Suomen. Tapahtuma on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille: kasvuhakuisille yrityksille, startupeille, rahoittajille, kunnille, alan opiskelijoille sekä tutkimuslaitoksille. FRUSH järjestetään nyt toisen kerran Hamkin ja Forssan Yrityskehitys Oy:n yhteistyönä.

FRUSH-tapahtuma Forssan Kehräämöllä Hämeen ammattikorkeakoulun tiloissa 19.-20.9.2018. Lisätietoa ja päivittyvä ohjelma osoitteessa frush.fi. Osallistuminen tapahtumaan ja kilpailuihin ovat maksuttomia. Myös maksuttomia ständipaikkoja voi tiedustella osoitteesta info@frush.fi.

 

Frushackissa ratkottavat Forssan kaupungin ongelmat löytyvät Frushin sivuilta https://frush.fi/hackathon/.

 

Lisätietoja tapahtuman osalta: Forssan Yrityskehitys Oy:n yrityskehittäjä Timo Kärkkäinen, puhelin 050 336 7872. Lisätietoja Frushack-teemoista Forssan kaupungin tekninen johtaja Antti Heinilä, puhelin 050 353 7733.